Terras

Heerlijk dit weer! De zomer komt eraan! Dus dat betekent dat we weer lekker het terras op kunnen.. Wat sinds Sep er is een iets andere betekenis heeft dan daarvoor.
Vroeger zaten we hele middagen op het terras, drinken en eten bestellen en mensen kijken, what else do you need?!

Sep is nogal druk, wat echt heel gezellig is maar voorlopig ook het einde betekent van onze urenlange terrasmiddagen.

Als we nu het terras op gaan moeten we eerst met de kinderwagen door een mijnenveld van stoelen, parasols en tassen. Als we eenmaal zitten voelt het alsof we een bom ontmantelen, als je de verkeerde draad doorknipt dan ontploft ie. En met ontploffen bedoel ik ‘de plank’ (helemaal stijf houden omdat hij niet meer op schoot wil zitten), ‘de maaier’ (alles op tafel, inclusief drinken wat natuurlijk niet in anti lek-bekers zit, wordt op de grond geveegd), ‘de renner’ (rent alle kanten op behalve de goede) of ‘de huiler’ (spreekt voor zich). Wat meestal inhoudt dat Sep eerst een kwartier de omgeving verkent zodat hij straks een weloverwogen keuze kan maken tussen de plank, de maaier, de renner en de huiler. Wij genieten ontzettend van dit kwartiertje, heerlijk, perfect. Lekker bijkletsen.

En dan begint de plank, maaier, renner of huiler. Vervolgens gaat mijn man een stukje met hem lopen.
Na een paar minuten komen ze terug en gaat mijn man zitten om zijn drankje op te drinken (lekkere koude koffie of een heerlijk warm biertje) en Sep gaat verder met zijn weloverwogen protestbeleid.

Mijn beurt, ik ga een stukje met Sep lopen. Vervolgen gaan we weer zitten, poging 3.

En dan realiseren we ons dat het niet beter wordt en gaan we naar huis. Op weg naar huis zeggen we tegen elkaar ‘Sep deed het goed he dat eerste kwartier..’, ‘Ja heel goed! Misschien morgen toch lekker in de tuin zitten..’, ‘Goed plan, met Sep’s anti lek-beker en de tuin hermetisch afgesloten’.

Zomer, ik hou er van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>