Kraampakket

Toen ik zwanger was kreeg ik een kraampakket van Menzis, heel leuk! Ik word ook altijd blij van kerstpakketten en dacht dat dit ongeveer hetzelfde zou gaan. Maar dan zonder de leuke kaarsjes of overbodige fietstassen.

Ik maakte de doos open en zag allemaal schattige dingetjes zoals een slabbetje en een bordje met een aap er op. Toen ik door de eerste leuke troostlaag heen was kwam de horror: gaas, onderleggers, matrasbeschermer, inleg- en kraamverband, alcohol, wondkompressen, reinigingsproducten en nog een heel arsenaal aan EHBO spul. Alsof je gaat bevallen in het bos met een tuinkabouter als kraamvrouw. HOEZO HEB IK DAT ALLEMAAL NODIG??????

Dikke paniekaanval natuurlijk want zo lijkt een bevalling wel heel erg op een combi van Scream en Grey’s anatomy. Is ook zo bleek later maar gelukkig wist ik dat toen nog niet.

Mijn briljante nuchtere oud collega’s legden mij uit dat dit pakket vooral heel erg overbodig is als je in het ziekenhuis bevalt, behalve de leuke dingetjes. Ik kon weer ademhalen. Ik kon alles zo naar een goed doel brengen zeiden ze. Maar dan zitten er dus geen schattige slabbetjes en bordjes bij want die kon ik als hormonale zeekoe echt niet weggeven. Nou ja, pakket weer ingepakt en naar een goed doel gebracht. En gelijk maar wat kaarsjes en fietstassen in de doos gedaan. Als troostlaag.

2 Comments

  1. The authors, having noticed that every desoxycorticosterone acetate (DOCA) and adrenocorticotrophic hormone (ACTH) depress the sodium chloride concentration of sweat, concluded that acclimatization involves a response to a continual stress state of affairs, i.e. repeated profuse sweating in a sizzling ambiance. My doctor prescribed it (its a homeopathic treatment) and it truly actually helped each my sweating and my facial blushing.

  2. The disparate impression theory, which is the premise for this provision, is at current up earlier than the U.S Supreme Courtroom docket. The Obama administration seems to be hurrying up this provision earlier than that ruling comes down, possibly fearing a ruling not of their favor. However, totally different states like Connecticut and Wisconsin have provisions permitting bars to stay open on events resembling New Yr’s Eve. Progressive Democrats and inexperienced groups argue the anti-local climate provision included in a customs enforcement bill would threaten” the administration’s push to stave off an increase inside the planet’s temperature and undermine work in direction of an formidable international treaty to chop greenhouse fuel emissions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>