Papa

Toen ik zwanger was dacht hij volgens mij dat ik een olifantendracht had (zo zag ik er wel uit) want een maand voordat ik was uitgerekend was de babykamer nog niet klaar. ‘Sep is er nog lang niet’ riep hij dan. Uiteindelijk heb ik het samen met een vriendin afgemaakt. Toen Sep 3 weken te vroeg geboren werd was dat dus een wereldschok voor mijn man. Hij dacht volgens mij echt dat ik in 2018 zou bevallen.

Maar vanaf het moment dat Sep er is doet hij alles; nachtflesjes, in bad, luiers, speeltuinen en boterhammen, er is niks wat superpapa niet doet. Borstvoeding heeft hij niet geprobeerd te geven, gelukkig maar, maar verder draait hij nergens zijn hand voor om. Hij snapt alleen niks van lange of korte mouwen bij 18 graden, Sep moet vooral niet smeren, wel heel veel knuffelen en elke stap vooruit is even wennen. ‘Huh, mag hij al brood met korstjes?’ En vervolgens nog 3 weken zonder korstjes doen, heerlijk..

Mijn man is ook veel bezorgder dan ik ben. Laatst lag hij ziek op de bank en kon hij er natuurlijk niet vanaf komen, want zieke mannen, je kent het wel. Ik stond in de keuken eten te maken. ‘Sep is naar buiten zonder sokken’, ‘Is de poort wel dicht?, ‘Kijk uit hij valt bijna!’ En ga zo maar door.. Ik lijk op mijn moeder en denk dan ‘Ja nou en, tuurlijk wel en hij staat wel weer op.’

Lang leve de verschillen! Als we beide zoals ik waren was Sep allang kwijt of stuk en waren alle dagen chaotisch. Maar als we allebei zoals mijn man waren kreeg hij geen lucht meer en nog 5 flesjes op een dag en verder niks.

Lieve man, je bent de aller allerbeste papa die ik me kan bedenken voor Sep! En ik loop met alle liefde nog een keer naar buiten om te checken of de poort wel echt dicht zit. Maar laten we wel afspreken dat als er ooit een volgende komt jij snapt dat het maximaal 9 maanden duurt voordat de baby er is, ok?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>